Janssen verdedigt Frenkie: 'Serieus raar dat Nederlanders dat roepen'

Janssen verdedigt Frenkie: 'Serieus raar dat Nederlanders dat roepen'

10 april - 21:00
89

Theo Janssen begrijpt niets van de kritiek aan het adres van Frenkie de Jong. De voormalig middenvelder is diep onder de indruk van de controleur van FC Barcelona.

De Jong keert woensdagavond na ruim een maand blessureleed terug bij Barcelona. De middenvelder krijgt van trainer Xavi Hernández een basisplaats tegen Paris Saint-Germain. "Ik verwacht hetzelfde van hem als altijd, meteen", stelt Janssen op RTL 7. "Hij is een speler die van nature een bepaalde gave heeft. Hij zal veel aan de bal komen, veel de bal opeisen."

"Hij zal vooral zorgen dat Barça beter gaat opbouwen", denkt Janssen. "Hij zal vertragen en versnellen, zoals we hem kennen. Nederlanders zeggen altijd: Hij scoort zo weinig." Met die kritiek kan de oud-speler van onder meer FC Twente en Vitesse weinig. "Dat is ook vrij logisch, want hij speelt op een positie waarop je niet veel hoeft te scoren. Hij staat op een positie waarop hij aanvallers aan het werk moet zetten. Ik vind het serieus raar dat Nederlanders wel eens roepen dat hij niet zo goed is."

PSG en Barça trappen 21.00 uur af in het Parc des Princes.