Van Praag bijt van zich af in Ajax-chaos: 'Don't shoot the messenger'

Van Praag bijt van zich af in Ajax-chaos: 'Don't shoot the messenger'

13 april - 20:08 Laatste update: 20:15
84

Michael van Praag vindt het niet terecht dat de media hun kritische Ajax-pijlen op hem richten na het ontslag van algemeen directeur Alex Kroes. Van Praag benadrukt dat er meer leden in de raad van commissarrissen zitten. 

In een reactie op de schorsing van Kroes noemde Van Praag zijn collega 'dom en naïef'. Ondanks die woordkeuze is Van Praag van mening dat de media zich niet alleen op hem moet richten als brenger van het slechte nieuws. "Don't shoot the messenger", laat hij optekenen door ESPN. "Iedereen richt zijn pijlen nu op mij, maar dat is onterecht", meent de voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax. "We hebben dit met zijn zessen besloten."

Wedden

Meer odds

Dat bijvoorbeeld Louis van Gaal op de achtergrond blijft en geen optredens in de media doet, is een bewuste keuze. "Dat is juist zijn taak. Hij is adviseur van de RvC, hij zit er niet ín." Dat wil niet zeggen dat Van Gaal zich niet laat horen in Amsterdam. "Ik ken de details niet, maar ik weet dat hij regelmatig contact heeft met de technische staf en met Danny Blind."

Het besluit om Kroes aan de kant te zetten is niet over één nacht ijs genomen, benadrukt Van Praag. "We hebben er negen dagen over gedaan om een beslissing te nemen." Bestaat er nog een kans dat Kroes op een andere manier aan Ajax verbonden kan blijven? "Ik kan daar niets over zeggen, het betreft koersgevoelige informatie. Anders word ik door de AFM op mijn vingers getikt."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: