Ajax opgelet: Mikautadze van 'superheld' naar schlemiel, Metz verliest

Ajax opgelet: Mikautadze van 'superheld' naar schlemiel, Metz verliest

4 mei - 20:59 Laatste update: 21:12
65

Op Georges Mikautadze staat geen maat in de Ligue 1. De Georgische Ajax-flop scoorde zaterdagavond weer voor FC Metz in het Ligue 1-duel met Stade Rennes. Hij gaf ook nog een assist, al was het niet genoeg voor een zege. In de absolute slotfase kreeg hij zelfs nog rood.

Mikautadze keerde na een zeer teleurstellend halfjaar bij Ajax terug naar Metz, waar hij laat zien wat hij in zijn mars heeft. De 23-jarige spits opende tegen Rennes na iets meer dan een kwartier de score met een fantastische lob. Kort voor rust hielp hij Metz voor de tweede keer aan een voorsprong met een piekfijne assist op Papa Amadou Diallo. 

Wedden

Meer odds

Na rust boog Rennes de achterstand wel om in een 2-3 zege. Mikautadze kreeg zelfs nog een rode kaart, nadat hij het aan de stok kreeg met matchwinner Arnaud Kalimuendo. Metz dreigt het daardoor zonder zijn grote ster te moeten stellen in de laatste twee duels. De promovendus staat momenteel zestiende, wat aan het einde van de rit deelname aan de nacompetitie betekent.

Ajax zal de situatie met interesse volgen. Alleen als Metz zich handhaaft, lijkt het in staat om de optie tot koop van naar verluidt tien miljoen euro te lichten. Door de uitstekende vorm van Mikautadze is het de vraag of dat voor de Amsterdammers wel zo gunstig is. Afgelopen zomer werd er zestien miljoen betaald voor de Georgische smaakmaker. 

Mikautadze heeft zich in ieder geval in de kijker gespeeld. Hij scoorde nu twaalf keer en gaf vier assists in achttien optredens voor de Franse laagvlieger. In zijn laatste vijf duels scoorde hij liefst zeven keer.