Derksen erg onder indruk: 'Ajax is heel dom geweest dat ze hem niet gepakt hebben'

Derksen erg onder indruk: 'Ajax is heel dom geweest dat ze hem niet gepakt hebben'

7 mei - 11:55
99

Johan Derksen is maandagavond tijdens de uitzending van Vandaag Inside niets dan lovend over Peter Bosz. De oefenmeester werd afgelopen weekend met PSV voor het eerst in zijn carrière landskampioen.

"Ik vond Peter Bosz voordat hij naar PSV ging al een toptrainer", begint Derksen zijn lofzang. "Met Arne Slot en Bosz hebben we echt twee toptrainers op Europees niveau, die allebei het optimale rendement uit hun materiaal hebben gehaald. Ze hebben hun clubs ook nog eens aantrekkelijk laten voetballen én pakken punten."

Derksen krijgt vervolgens als tegenargumenten te horen dat Bosz 'gewoon het beste elftal' heeft en buiten Nederland nooit echt presteert. Toch is de kersverse kampioen volgens de analist een echte toptrainer. "Hij is met Ajax ook tot de finale van de Europa League tegen Manchester United gekomen. Die heeft hij weliswaar verloren, maar hij liet Ajax ook helemaal voetballen zoals Ajax hoort te voetballen. Ajax is ook heel dom geweest dat ze hem niet gepakt hebben", stelt Derksen.