Karelse krijgt officiële waarschuwing van NAC

NAC reageert op Karelse-incident: 'Gedrag is onacceptabel'

13 mei om 11:54

John Karelse heeft een officiële waarschuwing gekregen van NAC Breda. De 53-jarige clubicoon en teammanager ging vrijdag door het lint in de mixed zone, na afloop van het Keuken Kampioen Divisie-duel met TOP Oss.

Karelse zou aan het duwen en trekken zijn geweest met de perschef en ook twee journalisten van BN De Stem moesten het verbaal ontgelden. Die laatste twee veegde hij verbaal de mantel uit, omdat ze kritiek hadden op zijn functioneren bij NAC. 'De club betreurt deze incidenten ten zeerste en erkent dat dit gedrag onacceptabel is', reageren de Brabanders maandag in een statement.

De clubleiding heeft de afgelopen dagen met betrokkenen gesproken. 'John Karelse heeft spijt van hetgeen is voorgevallen en heeft alle betrokkenen zijn excuus aangeboden. Voor NAC is dergelijk gedrag onacceptabel en past niet binnen de normen en waarden van de club, alsmede de omgangsnormen. Hiertoe heeft NAC Karelse een officiële waarschuwing gegeven', zo laat de club weten. 'NAC betreurt hetgeen is voorgevallen ten zeerste en biedt excuses aan aan alle betrokkenen.'

Het incident werd breed uitgemeten, mede doordat NAC-aanvoerder Cuco Martina een ESPN-interview moest onderbreken om Karelse tot rust te manen. Desondanks mag Karelse dus wel aanblijven in Breda. Dat wekt enige verbazing op social media. Eerder dit seizoen nam NAC bijvoorbeeld afscheid van trainer Peter Hyballa, omdat er een 'onveilige werksituatie' was ontstaan.