Belgen trappen hard op Ajax-rem: Dat is nog onvoldoende concreet

Belgen trappen hard op Ajax-rem: "Dat is nog onvoldoende concreet"

13-07-2016 15:48
22

De transfer van Ricardo van Rhijn naar Club Brugge is nog niet rond. De kampioen van België is in onderhandeling met Ajax, maar trapt woensdag nadrukkelijk op de rem.

Vincent Mannaert, algemeen directeur van Club Brugge, geeft in gesprek met Sporza toe dat er interesse is, maar laat zich verder niet in de kaarten kijken. "We spraken met Van Rhijn en Ajax, maar dat is nog onvoldoende concreet", stelt Mannaert. Van Rhijn is in beeld om de naar Paris Saint-Germain vertrokken Thomas Meunier op te volgen.

"Ons hoofddoel was de groep samenhouden, het vertrek van Meunier was ingecalculeerd. Centraal op het middenveld haalden we de ervaren Spanjaard Pina, nu kijken we nog uit naar een extra rechtsachter", stelt Mannaert. "We hebben al een goeie met Dion Cools, dat heeft hij begin vorig seizoen getoond toen Meunier out was. Maar met zestig matchen en een strijd op drie fronten heb je een dubbele bezetting nodig."

Eerder op de woensdag werd gemeld dat Club Brugge en Ajax het bijna eens zijn over de transfersom van Van Rhijn. Die zou net boven de één miljoen euro liggen.