Dolberg wijst volgende Ajax-komeet aan: Door hem was ik echt verrast

Dolberg wijst volgende Ajax-komeet aan: "Door hem was ik echt verrast"

01-01-2017 10:41
2

Kasper Dolberg is dolgelukkig na het jaar 2016. De Deense spits leeft op een wolk, maar ziet dat niet alleen hij een Ajacied is met veel potentie. Dolberg wijst nog een speler aan die op de deur klopt.

Abdelhak Nouri, Donny van de Beek, Matthijs de Ligt, Dolberg… Wie is de volgende die de stap maakt? "Carel Eiting is de volgende die de stap naar het eerste team gaat zetten", zegt Dolberg in gesprek met de NOS. "Hij ziet het spel zo goed. Een genot om mee te spelen. Door hem was ik echt verrast. Hij weet ook veel over voetbal."

Dolberg heeft een goede band met Eiting. "Ik kan altijd bij hem terecht. Hij heeft me veel geholpen het afgelopen jaar, heeft veel met me gepraat. Carel is een goede jongen. Ik gun hem het beste." Had de Deen aanvankelijk wel door dat er veel talent rondloopt bij deze gouden lichting van Ajax?

"Tijdens mijn stage zag ik al dat Ajax talentvolle spelers had en ik had ook al wat gelezen op internet. Pas binnen de club, toen ik dagelijks met ze ging trainen, zag ik pas echt hoe goed ze zijn. Het niveau is hoog", besluit Dolberg.