Been verbaasd: 'Ik zette hem bij Feyenoord gewoon op die positie'

Been verbaasd: 'Ik zette hem bij Feyenoord gewoon op die positie'

22-02-2017 07:49
29

Mario Been kan zich de 10-0 nederlaag van Feyenoord bij PSV nog goed herinneren. De assistent-trainer van Fenerbahçe stond toen aan het roer in Rotterdam. Zijn spelers motiveren voor de thuiswedstrijd een paar maanden later was geen probleem.

"Na die giga-nederlaag in de uitwedstrijd was het eigenlijk heel simpel om de spelers te inspireren", zegt Been in De Telegraaf. "Ze waren zelf enorm gemotiveerd. Ook voor hen was het de kans om een zwarte bladzijde in hun loopbaan goed te maken. We speelden in die wedstrijd heel agressief en waren de betere ploeg. Na een uur moest Orlando Engelaar eraf met rood bij PSV, maar toen stond Feyenoord al op voorsprong."

Wedden

Meer odds

Feyenoord kwam op voorsprong. "Gini Wijnaldum maakte de eerste twee uit voorzetten van Diego Biseswar, Luc Castaignos maakte de 3-1. Het publiek in De Kuip was geweldig. Ik vond het knap van ons elftal, want vergeet niet dat we met zeer jonge talenten te maken hadden. Stefan de Vrij, Wijnaldum, Leroy Fer, Biseswar, Castaignos en Bruno Martins Indi kwamen allemaal net kijken. (...) Grappig dat niemand toen in Gini een nummer tien zag en ik zette hem bij Feyenoord gewoon op die positie. Ik las pas dat hij daar dankbaar voor is. Mooi hoe hij nu bij Liverpool draait."

Been acht de kans klein dat hij komende zondag de wedstrijd tussen de twee ploegen kan gaan volgen. "Wij hebben een uitwedstrijd bij Gaziantepspor. Dus dat wordt moeilijk. Maar ik hoop dat Feyenoord de titelrace volhoudt. Het moet nu gebeuren."