'Rooney kondigt vertrek aan en moet flink inleveren voor Premier League-transfer'

'Rooney kondigt vertrek aan en moet flink inleveren voor Premier League-transfer'

02-03-2017 07:00
8

Wayne Rooney staat open voor een terugkeer naar zijn jeugdliefde Everton. Dat meldt The Daily Mail. Rooney (31) zou aan vrienden hebben verteld dat hij in de zomer afscheid neemt van Manchester United, de club die hem in 2004 overnam van Everton. 

Het gonst al maanden van de geruchten rond de aanvaller, die dit seizoen niet kan rekenen op een basisplaats op Old Trafford. Rooney ontving aanbiedingen uit de Verenigde Staten en China, maar gaf er de voorkeur aan om sowieso tot de zomer in Manchester te blijven. Over een maand of drie lijkt er een einde te komen aan het huwelijk tussen The Red Devils en de alltime topscorer van de Premier League-grootmacht.

Everton is een serieuze optie voor Rooney. Manager Ronald Koeman flirtte recentelijk met de vedette door te zeggen dat Rooney 'nog zeker twee á drie jaar kan meedraaien in de top van de Premier League'. Everton deed in januari zelfs een poging om de aanvaller te huren, weet The Daily Mail. Potentieel probleem bij een terugkeer op Goodison Park zijn de salariseisen van Rooney. Bij United verdient hij nu ruim 250.000 euro per week. Everton kan een dergelijk loon onmogelijk ophoesten.