'Real bereikt akkoord met beoogde opvolger Pepe: clausule van 50 miljoen'

'Real bereikt akkoord met beoogde opvolger Pepe: clausule van 50 miljoen'

16-03-2017 17:55
5

Real Madrid heeft een mondeling akkoord bereikt met Felipe Monteiro. De 27-jarige verdediger van FC Porto moet komende zomer de opvolger worden van Pepe, van wie het inmiddels zo goed als zeker is dat hij de Koninklijke verlaat.

Dat meldt althans de Spaanse sportkrant AS donderdag. Hoewel Real Madrid er met de speler al uit is, zal er nog wel onderhandeld moeten worden met FC Porto. Felipe heeft nog een verbintenis tot medio 2021, maar daarin is een ontsnappingsclausule van vijftig miljoen euro opgenomen. Real Madrid hoopt evenwel voor 25 à dertig miljoen zaken te kunnen doen.

De Braziliaan is bezig aan zijn eerste seizoen bij FC Porto, dat hem overnam van Corinthians in zijn geboorteland. Hij maakt indruk met zijn snelheid en fysieke kracht. Zijn goede spel in Portugal resulteerde al in een oproep voor de Braziliaanse nationale ploeg. Real-trainer Zinedine Zidane heeft inmiddels ook groen licht gegeven voor de transfer.

De interesse in Felipe kan niet los worden gezien van Pepe. De 34-jarige Portugees lijkt bezig aan zijn tiende en laatste seizoen in het Estadio Santiago Bernabéu. Zijn contract loopt deze zomer af.