Ik ben hier doodziek van. Je wilt aan de andere kant staan

"Ik ben hier doodziek van. Je wilt aan de andere kant staan"

30-04-2017 20:55
10

'Doodziek' is Ron Vlaar na de nederlaag van AZ in de bekerfinale, zondagavond in De Kuip. AZ was met 2-0 te sterk voor de formatie uit Alkmaar.

"Ik ben hier doodziek van. Je wilt aan de andere kant staan. Nu moeten we onszelf bij elkaar rapen", zei aanvoerder Vlaar na de wedstrijd in gesprek met de NOS. De ervaren verdediger vond dat zijn elftal aardig aan de wedstrijd begon.

"In de eerste helft hadden we het kunnen beslissen." AZ kreeg kansen via onder meer Wout Weghorst. Na de pauze was het niveau van de eindstrijd abominabel, zag ook de captain. In de slotfase ging het helemaal mis. Ricky van Wolfswinkel kopte raak in de tachtigste minuut en in de slotminuten tekende de Vitesse-topscorer ook voor de beslissende 2-0.

"We hadden de tweede bal niet meer. De ruimtes werden steeds groter. Onze batterij raakte steeds verder leeg", analyseerde Vlaar de nederlaag.