'Newcastle United wil Premier League in met Nederlandse vleugelverdediger'

'Newcastle United wil Premier League in met Nederlandse vleugelverdediger'

04-06-2017 18:51
2

Marvin Zeegelaar staat in de belangstelling van Newcastle United. Dat meldt de Portugese sportkrant Record zondag. De promovendus is op zoek naar een nieuwe linksback. 

Sporting Lissabon, de werkgever van Zeegelaar (26), zou bereid zijn om te praten over een transfer. Anderhalf jaar geleden maakte de oud-speler van onder meer Ajax en Excelsior de overstap van Rio Ave naar de Portugese topclub. Afgelopen seizoen had hij geen vaste basisplaats. 

Eerder toonde Norwich City concrete belangstelling voor Zeegelaar. Die transfer ketste uiteindelijk af. Nu lonkt er alsnog een vertrek naar Engeland voor Zeegelaar. Record heeft vernomen dat Newcastle, dat kampioen werd van het Championship en komend jaar dus weer actief is op het hoogste niveau, zo'n drie á vier miljoen euro wil betalen voor de vleugelverdediger. Ook het gedegradeerde Hull City zou interesse hebben. 

Zeegelaar debuteerde eind 2016 in de selectie van het Nederlands elftal. De back kreeg uiteindelijk geen speelminuten tegen België (oefenduel) en Luxemburg (WK-kwalificatie).