Nouri donderdagavond overgebracht van Innsbruck naar Amsterdams ziekenhuis

Nouri donderdagavond overgebracht van Innsbruck naar Amsterdams ziekenhuis

13-07-2017 17:50
37

Abdelhak Nouri wordt donderdagavond overgebracht naar het Academisch Medisch Centrum (AMC). Dat laat professor Jan Piek, interventiecardioloog in het Amsterdamse ziekenhuis, weten aan De Telegraaf. Sinds zaterdag ligt de twintigjarige Ajacied op de intensive care in het Oostenrijkse Innsbruck. 

Zaterdag kreeg Nouri tijdens een oefenduel met Werder Bremen last van hartritmestoornissen. Hij moest gereanimeerd worden. Waarschijnlijk door een gebrek aan zuurstoftoevoer naar de hersenen heeft Nouri ernstige, blijvende hersenschade opgelopen, maakte Ajax eerder op de dag bekend

Piek vertelt dat er momenteel een intensive care-bed gereed wordt gemaakt voor Nouri in het AMC. De voorbereidingen voor het transport vanuit Oostenrijk zijn in volle gang. Het is onbekend welke neurologische en cardiologische onderzoeken hij in de komende periode in het AMC moet ondergaan en/of hoe lang Nouri in het ziekenhuis zal blijven.

De broer van Nouri heeft inmiddels aan het Algemeen Dagblad kenbaar gemaakt dat doktoren de situatie van Nouri zeer somber inzien.