'Ik heb Strootman nog geappt na Frankrijk-uit. Dat hij nog steeds trots mag zijn'

'Ik heb Strootman nog geappt na Frankrijk-uit. Dat hij nog steeds trots mag zijn'

07-09-2017 08:12
10

Erik Falkenburg hoopt dit weekend te debuteren voor alweer zijn zevende werkgever. De middenvelder was in het verleden actief voor Sparta, AZ, NEC, Go Ahead Eagles, NAC en Willem II en heeft onlangs een contract getekend bij ADO Den Haag.

"Clubhopper...ik kan moeilijk zeggen dat ik niet aan de kwalificaties daarvoor voldoe", lacht Falkenburg in gesprek met BN/De Stem. "Maar ik zie het niet als negatief. Het houdt me fris en scherp, elke keer een nieuwe omgeving. Dat is spannend en leuk, echt."

Falkenburg gold ooit als een groot Sparta-talent, maar in tegenstelling tot zijn toenmalige ploeggenoten Nick Viergever en Kevin Strootman wist hij nooit de top te bereiken. "Joh, ik koester dat ik al zo lang op het hoogste niveau voetbal", relativeert hij. "En ik vind het mooi wat Nick en Kevin hebben bereikt. Vorige week heb ik Kevin nog een appje gestuurd, na die ongelukkige wedstrijd van hem met Oranje tegen Frankrijk. Om hem te steunen. Ik heb gezegd dat ik nog altijd trots op hem ben. En dat hij dat zelf ook mag zijn."

Lees ook: ADO strikt achtste zomerversterking: "Ik heb aardig wat clubs gehad"