Gio onder de indruk: Dat zie ik in de kleedkamer en aan zijn manier van spelen

Gio onder de indruk: "Dat zie ik in de kleedkamer en aan zijn manier van spelen"

14-10-2017 07:42
7

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst is onder de indruk van Steven Berghuis. De rechtsbuiten is topscorer van de Eredivisie met zes doelpunten.

"Dat rendement van Berghuis, dát is wat ik wil zien. Hij zit nu al bijna boven het aantal treffers van vorig seizoen", zegt Van Bronckhorst in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar het zijn niet alleen zijn goals, maar ook zijn inbreng in de ploeg."

"Steven is happy, in vorm en dat straalt hij ook uit. Hij is er mee bezig om de leidersrol op zich te nemen. Dat zie ik in de kleedkamer en aan zijn manier van spelen. Hij werkt daar echt aan", aldus Van Bronckhorst, die straks een moeilijke keuze moet maken als Nicolai Jörgensen weer helemaal fit is. Nu wordt de voorhoede gevormd door Sam Larsson, Jean-Paul Boëtius en Berghuis.

"Ik ben blij dat ik die keuze heb. Boëtius heeft het als centrumspits goed ingevuld, maar iedereen weet dat het niet zijn natuurlijke positie is. Als Jörgensen echt helemaal fit is, moet ik inderdaad gaan kiezen", aldus de Feyenoord-coach.