De Mos noemt derde 'topkandidaat' voor bondscoachschap Nederlands elftal

De Mos noemt derde 'topkandidaat' voor bondscoachschap Nederlands elftal

27-10-2017 13:26
15

Ronald Koeman is de belangrijkste kandidaat om Dick Advocaat op te volgen als bondscoach van het Nederlands elftal, terwijl ook Frank de Boer wordt genoemd. Aad de Mos heeft echter een derde optie in gedachten.

In België poneert hij dat Michel Preud'homme één van de drie topkandidaten is bij de KNVB. "De nieuwe directeur van de Nederlandse voetbalbond (Eric Gudde, red.) begint op 7 november aan zijn functie en zijn eerste taak is het aanstellen van een nieuwe bondscoach. Naast De Boer en Koeman was Preud'homme een van de drie topkandidaten", aldus De Mos in gesprek met de Gazet Van Antwerpen.

Preud'homme is in Nederland bekend van zijn periode bij FC Twente. In Enschede stond hij slechts één seizoen aan het roer, maar won hij wel de Rinus Michels Award als beste trainer van de Eredivisie. Deze week sloeg de oud-doelman nog een aanbieding van KV Mechelen af. In België wordt overigens aangenomen dat Preud'homme na het WK in Rusland Roberto Martinez opvolgt bij de nationale ploeg van België.