Van Bronckhorst over buitenlands avontuur: 'Mooi als me dat als trainer ook lukt'

Van Bronckhorst over buitenlands avontuur: 'Mooi als me dat als trainer ook lukt'

10-12-2017 10:44
14

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst heeft een lastig half jaar achter de rug. De voormalige linksback gidste de Rotterdammers in het voorjaar naar de eerste landstitel sinds 1999, maar heeft het successeizoen geen passend vervolg kunnen geven.

De stadionclub werd tamelijk kansloos uitgeschakeld in de Champions League en staat in de Eredivisie alweer veertien punten achter op koploper PSV. "Vorig jaar was alles perfect. Het jaar daarna moet je dat dan nog een keer doen, terwijl je ook in de Champions League speelt, nieuwe spelers moet inpassen en te maken krijgt met blessures", laat Van Bronckhorst weten aan de NOS.

Wedden

Meer odds

De trainer vindt de huidige terugval logisch. "Een aantal belangrijke spelers is weg en Dirk Kuijt, red. is gestopt. We hebben goed ingekocht, maar het zijn vooral veel talenten. Jongens die nog veel beter kunnen. Dus de situatie is anders dan vorig jaar. Al is de selectie goed genoeg, maar je moet het wel elke week op het veld laten zien."

Van Bronckhorst kreeg ook vragen over zijn sportieve toekomst. De trainer werd onlangs gelinkt aan Arsenal en sluit niet uit dat hij ooit over de grens aan de slag gaat. "Elke trainer heeft dromen en ambities, ik dus ook. Ik heb lang in het buitenland mogen spelen. Het zou mooi zijn als me dat als trainer ook lukt, maar voorlopig zit ik hier goed."