Voormalig pizzabezorger van Heracles: 'Ga geen drie jaar meer wachten op Oranje'

Voormalig pizzabezorger van Heracles: 'Ga geen drie jaar meer wachten op Oranje'

13-12-2017 07:16
33

Brandley Kuwas bezorgde nog niet zo lang geleden pizza en shoarma, maar is inmiddels een gezichtsbepalende speler in de Eredivisie. De buitenspeler van Heracles Almelo werd in verband gebracht met het Nederlands elftal en droomt van een toptransfer.

"Toen ik bij Excelsior speelde, hoopte ik op een vervolgstap", vertelt de 25-jarige Kuwas aan Voetbal International. "Dat was Heracles. Na Heracles komt voor mij de vaderlandse top-drie. Ik hoef nog niet per se naar het buitenland. De volgende stap is Ajax, Feyenoord of PSV. Als Nederlandse jongen wil ik in de Nederlandse top spelen. Ik zeg niet dat het moet, maar dat zou wel ideaal zijn." Of het binnenkort al gaat gebeuren, weet hij niet. "Op dit moment is er niks concreet. Mijn situatie is in een half jaar tijd niet veranderd. Ik hoef niet weg."

Kuwas speelde zich in Almelo ook in de kijker van voormalig bondscoach Danny Blind, die met de vleugelaanvaller om de tafel ging. Tot een selectie is het echter nog nooit gekomen, waardoor de mogelijkheid om voor Curaçao te spelen nog altijd aanwezig is. "Als ik nog een paar mooie stappen kan maken, dan past daar misschien het Nederlands elftal wel bij. Dan is de kans op een EK of WK toch groter. Aan de andere kant moet het gevoel wel goed zijn. Niet dat ik de verkeerde keuze maak. Ugur Yildirim heeft uiteindelijk ook maar één interland gespeeld."

Lees ook: Heel veel belangstelling voor Kuwas: "Dan zou het zomaar kunnen dat ik vertrek"