Keizer ontwijkt vraag lachend: 'Dat zou kunnen, maar het is nog niet bekend'

Keizer ontwijkt vraag lachend: 'Dat zou kunnen, maar het is nog niet bekend'

13-12-2017 18:59
18

Marcel Keizer houdt donderdagavond tegen Excelsior vast aan zijn systeem, met Frenkie de Jong als centrale verdediger. Dat bevestigt de Ajax-trainer bij Ajax TV.

De tactische keuze voor De Jong als inschuivende verdediger pakte zondag tegen PSV goed uit (3-0). "We hebben de week ervoor ook al met Frenkie op 'vier' gespeeld. Het zou gek zijn als we dat nu niet zouden doen", aldus Keizer. "Maar goed, een tegenstander kan het je ook moeilijk maken, daardoor moeten we wel de juiste dingen doen."

Wedden

Meer odds

Omdat Lasse Schöne geschorst is voor de thuiswedstrijd tegen Excelsior, komt waarschijnlijk Siem de Jong of Carel Eiting in de ploeg. "Dat zou kunnen, maar de opstelling is nog niet bekend", houdt Keizer zich op de vlakte.

Van rouleren zal in elk geval geen sprake zijn. "Nee, dat gaan we niet doen. Het is niet dat ik zomaar speeltijd wil geven. Iedereen traint hard, maar deze jongens hebben het verdiend te spelen, dus die gaan dat ook tegen Excelsior doen. Maar we spelen nog vier wedstrijden in elf dagen, dus er zal heus wel wat veranderd worden."