RTL gaat op zoek naar nieuwe Johan Derksen: 'The Voice, maar dan voor analytici'

RTL gaat op zoek naar nieuwe Johan Derksen: 'The Voice, maar dan voor analytici'

18-12-2017 08:56
35

Altijd al gedroomd van een carrière als die van Johan Derksen? Dan kun je binnenkort aan de slag. RTL heeft plannen voor een nieuw televisieprogramma: Op zoek naar de Nieuwe Johan Derksen.

"Een soort talentenjacht, waarbij mensen die ambitie hebben om mij op te volgen, zich kunnen opgeven", bevestigt Derksen aan het Algemeen Dagblad. Kandidaten kunnen afvallen en een vakkundige jury wijst uiteindelijk een winnaar aan. "Iets als The Voice maar dan voor voetbalanalytici."

Het idee komt uit de koker van Wilfred Genee, die het programma gaat presenteren en ook deels gaat produceren. Derksen zelf ziet voor zichzelf geen rol weggelegd en zit ook niet in de jury. "Onze directeur Marco Louwerens zit daar wel in", weet hij.

Voetbal Inside
Zondagavond bleek al dat de kans groot is dat Derksen tóch nog drie jaar doorgaat als tafelgast bij Voetbal Inside. Aanvankelijk kondigde hij aan dat dit zijn laatste seizoen zou zijn bij het programma, maar RTL7 heeft Derksen, Genee en René van der Grijp een aanbieding gedaan voor drie extra seizoenen.