Makkelie denkt aan 'eenmansactie': Heb wel vermoedens waar het vandaan komt

Makkelie denkt aan 'eenmansactie': "Heb wel vermoedens waar het vandaan komt"

19-12-2017 15:23
69

Scheidsrechter Danny Makkelie weigert te geloven dat collega-arbiters hem doelbewust in een kwaad daglicht hebben proberen te stellen in de media. Dinsdag kwam De Telegraaf naar buiten met een verhaal over Makkelie, die geld heeft geleend van UEFA-scheidsrechterscommissielid Jaap Uilenberg en daarvoor gestraft is door de KNVB. 

Afgelopen vrijdag kwam Makkelie óók al in het nieuws. Hij stuurde een appje naar FOX Sports-analist Hans Kraay jr., waarin hij commentaar leverde op een beslissing van collega Pol van Boekel. Dat zou not done zijn en daarom wilden vakgenoten hem mogelijk terugpakken door te lekken over het verhaal rondom Uilenberg en de lening van tienduizenden euro's

"Ik heb vandaag enorm veel steunbetuigingen gekregen, van scheidsrechters en coaches. Dat doet me goed en zegt mij voldoende", reageert Makkelie in gesprek met Voetbal International. "Ik vermoed dat het een eenmansactie is geweest, ik heb wel vermoedens waar het vandaan komt, maar dat zeg ik niet. Feit is dat mijn naam besmeurd wordt. Ik wil mijn naam zuiveren."

Het appje aan Kraay jr. en de daaropvolgende ophef is een storm in een glas water, aldus de leidsman. "Pol snapte het en maakte er ook absoluut geen probleem van. Binnen de scheidsrechters is dit ook helemaal geen item. Pol zei wel dat we intern moeten bespreken of we dit nog wel moeten willen met verslaggevers."

Lees ook: Makkelie van duel gehaald na publicatie: "Ligt héél gevoelig'