AD signaleert trendbreuk bij Ajax: 'Overmars-aankoop' symbool voor nieuwe koers

AD signaleert trendbreuk bij Ajax: 'Overmars-aankoop' symbool voor nieuwe koers

05-01-2018 08:55
73

Marc Overmars heeft met het binnenhalen van Nicolas Tagliafico een koerswijziging bij Ajax ingezet, schrijft het Algemeen Dagblad. Waar de directeur spelersbeleid zich eerst voornamelijk richtte op jonge talenten, die met grote winst konden worden doorverkocht, wordt met de 25-jarige Argentijn een 'oudere' speler binnengehaald, die er al meteen kan staan.

Volgens het AD moet de linksback gezien worden als een 'Overmars-aankoop'. De voormalige buitenspeler ontdeed zich onlangs, samen met algemeen directeur Edwin van der Sar, van cultuurbewaker Dennis Bergkamp en kan nu het spelersbeleid naar zijn hand zetten. Zonder de bemoeienis van Bergkamp en de eerder vertrokken Theo van Duivenbode heeft Overmars meer vrijheid om 'gearriveerde' buitenlandse spelers aan te trekken.

Het eerste wapenfeit van Overmars na het vertrek van Bergkamp, hoofdtrainer Marcel Keizer en assistent Hennie Spijkerman is dus het aantrekken van Tagliafico. Volgens de in Zuid-Amerika scoutende Peter Gerards heeft Ajax prima zaken gedaan. "Goede techniek, goede snelheid. Aanvallend niet heel spectaculair, dus verwacht niet eenzelfde type als bijvoorbeeld de Braziliaan Maxwell bij Ajax was. Maar hij is wel een speler die voor een goede balans in het elftal zorgt. En ook belangrijk: hij heeft een goede wedstrijdmentaliteit."