'Advocaat meldt zich voor groot Turks talent bij oude club Fenerbahçe'

'Advocaat meldt zich voor groot Turks talent bij oude club Fenerbahçe'

08-01-2018 11:40
15

Dick Advocaat oriënteert zich niet alleen in de Eredivisie op versterkingen voor Sparta. In zijn zoektocht zou de trainer zijn uitgekomen bij zijn oude club Fenerbahçe.

Het Turkse Fanatik schrijft maandag dat Sparta plannen heeft om Yigithan Güveli op huurbasis over te nemen van Fenerbahçe. Dat voornemen komt uit de koker van Advocaat, die vorig seizoen de scepter zwaaide in Istanbul. In die periode maakte hij Güveli van dichtbij mee.

Sparta wil Güveli tot het einde van het seizoen huren. Het is onbekend of Fenerbahçe openstaat voor zo'n constructie. De negentienjarige middenvelder staat te boek als een groot talent, maar wacht nog op zijn eerste minuten onder trainer Aykut Kocaman. Güveli komt het beste tot zijn recht in de rol van controleur. Zijn Fener-contract loopt tot medio 2019.

In de tussentijd verloopt de zoektocht van Sparta naar versterkingen met horten en stoten. Dabney Dos Santos kwam op huurbasis over van AZ, maar daar is het vooralsnog bij gebleven. Adam Maher (PSV) en mogelijk ook Michiel Kramer (Feyenoord) komen niet.