Update: Heracles kan niet achterblijven en komt met Hoogma-statement

Update: Heracles kan niet achterblijven en komt met Hoogma-statement

02-02-2018 10:02
40

Nico-Jan Hoogma lijkt op pole position te liggen om technisch directeur bij de KNVB te worden. De huidige directeur van Heracles Almelo staat er volgens de NOS goed op in Zeist.

De omroep baseert dit op 'betrouwbare bronnen' rondom de voetbalbond. Bovendien zijn de twee overige kandidaten voor de functie inmiddels afgehaakt. PEC Zwolle-directeur Gerard Nijkamp liet woensdagavond al weten dat hij niet in Zeist aan de slag gaat. Voormalig AZ-directeur Earnest Stewart gaat de klus ook niet aanpakken. "We hebben inderdaad contact gehad, maar ik blijf in Amerika en ben dus niet beschikbaar", vertelt Stewart, inmiddels werkzaam bij het Amerikaanse Philadelphia Union.

Hoogma zelf is door de NOS gevraagd voor een reactie op alle geruchten, maar bleek niet bereid om commentaar te geven. De KNVB zal vermoedelijk op korte termijn meer duidelijkheid geven over de openstaande directeursfunctie. Eric Gudde, sinds enkele maanden actief als directeur betaald voetbal, liet onlangs weten dat hij medio februari een nieuwe technisch directeur wil hebben. Mogelijk wordt deze samen binnenkort samen met de nieuwe bondscoach gepresenteerd.

Update 21.30: In gesprek met het Algemeen Dagblad bevestigt Hoogma dat hij in gesprek is met de KNVB over een functie als technisch directeur. De voormalig verdediger werkte bij Heracles jarenlang samen met Jan Smit, die sinds vorig jaar voorzitter van de raad van commissarissen in Zeist is. 

Update 2/2 10.02: Ook Heracles Almelo bevestigt dat directeur Nico-Jan Hoogma in gesprek is met de KNVB. Hij is bij de voetbalbond in beeld als technisch directeur. 'Heracles Almelo wacht de verdere ontwikkelingen af en richt zich voor 100% op de wedstrijd van zaterdag 3 februari tegen ADO Den Haag (aftrap 20.45 uur)', schrijft de club.