Tuchtcommissie schorst Lozano: rode PSV'er mist topper na spraakmakende zaak

Tuchtcommissie schorst Lozano: rode PSV'er mist topper na spraakmakende zaak

23-02-2018 10:45
268

Hirving Lozano is door de tuchtcommissie van de KNVB voor vier wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Daardoor mist de Mexicaan de duels van PSV met Feyenoord, FC Utrecht en Willem II. 

PSV kan nog in beroep gaan tegen het besluit van de tuchtcommissie. Voor de wedstrijd tegen Feyenoord is Lozano echter hoe dan ook geschorst. De aanvaller wordt gestraft na zijn rode kaart tegen sc Heerenveen afgelopen weekend. 'De tuchtcommissie acht bewezen dat Lozano zich in deze wedstrijd schuldig heeft gemaakt aan het slaan van een tegenstander', schrijft de KNVB in een verklaring.

'De tuchtcommissie kwam tot deze conclusie op basis van verklaringen van de arbitrage en tv-beelden. Het feit dat Lozano nog een voorwaardelijke straf had openstaan vanwege ernstig gemeen spel ten opzichte van een tegenspeler tijdens de wedstrijd sc Heerenveen – PSV op 10 september 2017 is eveneens meegenomen in de hoogte van de straf', aldus de KNVB.

Aanvankelijk was het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal een schorsing van drie wedstrijden voor Lozano. Donderdagavond werd die eis tijdens de zaak in Zeist verhoogd naar vier wedstrijden. PSV vindt dat er met twee maten wordt gemeten, zeker gezien het incident rond Klaas-Jan Huntelaar. De Ajacied gaf tegen PEC Zwolle een elleboog, maar werd daarvoor niet geschorst.