United Vansen wil Chinese voetballer in Den Haag: 'Voor ADO heel belangrijk'

United Vansen wil Chinese voetballer in Den Haag: 'Voor ADO heel belangrijk'

02-04-2018 09:41
20

De kans is groot dat ADO Den Haag op korte termijn een Chinese voetballer in de selectie heeft. Grootaandeelhouder United Vansen wil een Chinees in de ploeg van coach Fons Groenendijk.

"We werken daar hard aan, samen met het management van ADO", zegt Felix Wu, lid van de raad van commissarissen van ADO, in gesprek met Omroep West. "We proberen een jonge speler hier naartoe te halen om mee te laten trainen. Dat kan ook voor het tweede elftal."

"Het is voor ADO belangrijk om een Chinese voetballer te hebben. Ook al speelt hij in het tweede elftal, dat maakt niet uit", vervolgt Wu, die zaterdag getuige was van de 3-0 nederlaag tegen AZ. "De Chinese media besteed heel veel aandacht aan Chinese voetballers die buiten Azië spelen. Dat zorgt ook voor meer fans en het maakt ADO voor Chinese commerciële bedrijven interessant."

Voor United Vansen is het interessant om het niveau van het voetbal in China met behulp van ADO te verhogen, stelt Wu. ADO Den Haag heeft de afgelopen maanden diverse Chinese voetballers op stage gehad. Recentelijk trainde nog een Chinese voetballer mee met ADO onder 19.