Van Hanegem bewierookt Eredivisie-middenvelder: 'Benieuwd hoe hij ermee omgaat'

Van Hanegem bewierookt Eredivisie-middenvelder: 'Benieuwd hoe hij ermee omgaat'

04-04-2018 08:50
23

FC Groningen gaat nog voor de zomer de contractbesprekingen aan met Juninho Bacuna. De twintigjarige middenvelder verkeert in bloedvorm bij de Trots van het Noorden.

Niemand minder dan Willem van Hanegem bewierookte Bacuna, wiens huidige verbintenis medio 2019 afloopt. "Ik was wel verrast door de column van Van Hanegem, want zo vaak pikt hij er geen individuele spelers uit, maar Bacuna heeft het zelf afgedwongen met zijn geweldige wedstrijd", reageert technisch manager Ron Jans van FC Groningen in het Dagblad van het Noorden.

"Het is een mooi compliment voor hem, maar ik ben ook benieuwd hoe hij ermee omgaat. Je moet als jonge voetballer tegenslagen leren incasseren, maar ook dit soort situaties moet je op de juiste manier zien te hanteren", zegt Jans, die snel om tafel wil met Bacuna en zijn zaakwaarnemer. "Maar dat komt niet ineens door de woorden van Van Hanegem hoor."

"Het voornemen lag er al om samen met Bacuna en onze nieuwe trainer Danny Buijs het gesprek aan te gaan", vervolgt Jans. "Dat geldt overigens voor meerdere spelers van wie het contract in 2019 afloopt, zoals Tom van de Looi en Tom van Weert. Zo zijn er nog een aantal. Wat we natuurlijk niet willen is dat ze over een tijdje voor niets de deur uit lopen."