PSV, Ajax en Feyenoord gewaarschuwd: Tikken hier gewoon Sparta van de mat

PSV, Ajax en Feyenoord gewaarschuwd: "Tikken hier gewoon Sparta van de mat"

20-05-2018 19:15
52

FC Emmen heeft zondag laten zien dat het zich kan meten met een Eredivisie-club en dus is er hoop voor komend seizoen. Aanvaller Anco Jansen zei dat zondag voor de camera van VoetbalPrimeur, vlak na de promotie van zijn club. 

Bennett van Fessem
ROTTERDAM

Emmen verraste zondag vriend en vijand door op Het Kasteel met 3-1 te winnen van Sparta. Gevolg: komend seizoen is de ploeg uit Drenthe voor de allereerste keer actief op het hoogste niveau. "Na de pauze waren we écht beter. Dat is mooi toch, met ons ploegie. Dit is met geen pen te beschrijven. Er spelen bij ons gasten die écht goed kunnen voetballen. Wie zijn dat eigenlijk?, denken sommige mensen. We tikken hier gewoon Sparta van de mat."

"Wij zijn voetballend gewoon goed. We spelen graag over de grond, daar hebben we veel op getraind. Onze verdedigende taken voeren we goed uit en via de grond en de flanken proberen we dan gevaarlijk te worden."

Volgend jaar staan duels met PSV, Ajax en Feyenoord op het programma voor Jansen en co. Of die clubs op hun hoede moeten zijn? "Met dat soort uitspraken moet je oppassen. We mogen blij zijn dat we de Eredivisie gehaald hebben. Alles kan in het voetbal. We zijn nu trots, we gaan genieten. Vanaf volgende week kijken we naar het nieuwe seizoen."