Robben wilde door: 'Niet vaker geblesseerd dan andere jaren, daarom geen twijfel'

Robben wilde door: 'Niet vaker geblesseerd dan andere jaren, daarom geen twijfel'

29-05-2018 08:52
23

Arjen Robben is trots op het feit dat hij komende zomer aan zijn tiende seizoen bij Bayern München begint. De 34-jarige aanvaller twijfelde er geen moment aan dat hij in ieder geval nog één jaar door wilde op het hoogste niveau.

"Natuurlijk, op het einde van het seizoen ging het mis met een blessure en dat was moeilijk en pijnlijk", zegt Robben in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar over het algemeen heb ik me goed gevoeld dit jaar. Ik ben niet vaker geblesseerd geweest dan andere jaren. Ik wilde daarom door op dit hoge niveau. Geen twijfel."

Zijn contractverlenging werd een stuk later belonken dan de voorgaande twee keer. Volgens Robben had dat te maken met de zoektocht van Bayern naar een nieuwe trainer. "De aanstelling van Niko Kovac was ook pas heel laat bekend. Zo zei de clubleiding het tegen mij."

De oud-speler van FC Groningen, PSV, Chelsea en Real Madrid heeft ondanks 'een goed gesprek' met bondscoach Ronald Koeman niet overwogen om zich weer beschikbaar te stellen voor Oranje. Hij is momenteel in Nederland in verband met de actie 'Nederland staat op tegen Kanker' van KWF Kankerbestrijding.