De Graafschap weer terug op aarde: Superboeren verliezen ruim in Breda

18-08-2018 20:22
62

De Graafschap heeft de verrassende overwinning op Feyenoord geen passend vervolg kunnen geven. De Superboeren gingen zaterdag in Breda met 3-0 over de knie bij NAC, dat op zijn beurt revanche nam voor de 5-0 nederlaag bij AZ op de eerste speeldag.

In de eerste helft was De Graafschap bij vlagen de betere ploeg in het Rat Verlegh Stadion. Opgelegde kansen kreeg de ploeg van Henk de Jong echter niet. De eerste grote kans was zelfs voor de Brabanders: op slag van rust vond Mikhail Rosheuvel het hoofd van Mitchell te Vrede, die bij de eerste paal precies op de goede plek stond en de 1-0 op de borden zette.

NAC pakte direct na rust door. Karol Mets profiteerde van een dekkingsfout bij een corner en zorgde met een subtiele voetbeweging voor de tweede Bredase treffer. De Graafschap kwam deze klap niet meer te boven en moest zelfs nog een derde doelpunt incasseren: Gianluca Nijholt rondde bijzonder fraai af op aangeven van Manchester City-huurling Luka Ilic.

NAC en De Graafschap staan nu in punten op gelijke hoogte. De Bredanaars kunnen nu toewerken naar een thuiswedstrijd tegen Excelsior, terwijl De Graafschap FC Groningen zal ontvangen.