'Keiharde' Feyenoord-eis van 25 miljoen: 'Als dat niet gebeurt, zeggen ze nee'

'Keiharde' Feyenoord-eis van 25 miljoen: 'Als dat niet gebeurt, zeggen ze nee'

28-09-2018 20:10
48

Feyenoord wil op jaarbasis minimaal 25 miljoen euro hebben als de club in het nieuwe stadion gaat spelen. De Rotterdammers hebben volgens Mikos Gouka, Feyenoord-watcher van het Algemeen Dagblad, een 'keiharde eis' gesteld. Algemeen directeur Jan de Jong heeft al laten weten wat de eisen zijn.

"Daaruit kun je concluderen dat als dat niet gebeurt, Feyenoord nee zegt", zegt Gouka bij FC Rijnmond. "Ze hebben twee eisen: de continuïteit van de club mag nooit in gevaar komen en de fee van 25 miljoen per jaar als bespeler van het stadion. Over een jaar, of misschien zelf wel langer kunnen ze pas ja zeggen tegen het stadion."

Feyenoord heeft de vrijheid om de stekker uit de deal te trekken. "Het gaat allemaal een lange tijd duren, maar ze kunnen wel nee zeggen. Er moet ook telkens meer geld bij komen. Als ze denken dat het hem niet gaat worden en het bedrag niet gehaald gaat worden, kan Feyenoord als een soort keurmeester, want zij bouwen het stadion niet, zeggen dat ze het niet gaan doen."

"Dat traject gaat nog minimaal een jaar duren. Daarna zou De Jong namens Feyenoord kunnen zeggen dat ze het niet gaan doen. Ik heb het idee dat ook de mensen in De Kuip het eigenlijk niet meer weten."

Of het nieuwe stadion er nou komt of niet, Feyenoord is sowieso al tussen de twintig en 25 miljoen euro kwijt. De club leende dat bedrag al van de Amerikaanse bank Goldman Sachs. "Die ontwikkelingskosten zijn ze dan kwijt. Dat is het risico. Daarom is het raadzaam om te kijken of het überhaupt zin heeft om nog verder te gaan", zegt Gouka.