Oranje-debutant: 'Een overwinning op mensen die zeiden dat ik het niet zou halen'

Oranje-debutant: 'Een overwinning op mensen die zeiden dat ik het niet zou halen'

Gepubliceerd: woensdag 10 oktober 2018 om 14:51wo 10-10-2018 om 14:51

Arnaut Danjuma Groeneveld verhuisde afgelopen zomer van NEC naar Club Brugge en ontwikkelt zich razendsnel. Voor de vleugelaanvaller is dat een overwinning op zichzelf en op anderen.

"Er zijn mensen die zeiden dat ik het niet tot hier zou halen. Het is een overwinning op hen. Maar het is voornamelijk een overwinning op mezelf", stelt hij voor de camera van FOX Sports. "Het is voor mij de bevestiging dat ik de goede weg aan het bewandelen ben. Het is voor mij zaak om deze stijgende lijn vol te houden."

Groeneveld stelt dat het hem heeft gemotiveerd dat mensen riepen dat hij het niet zou redden. "Zeker voor een jongen als ik die een mentaliteit heeft van: ik wil het toch maken en bereiken wat ik wil. Als iedereen dan zegt dat je het niet haalt, geeft dat wel een extra stukje motivatie waardoor je toch harder gaat werken."

"Als klein kind heb ik altijd gedroomd van het maximaal haalbare in het voetbal", vervolgt hij. "Ik heb alles opzij gezet om dat te bereiken. Je wil je familie en vrienden torts maken, dat helpt wel mee, ja."

Poll

Hoort Groeneveld in Oranje?

(3582 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws