Ajax Vrouwen compleet weggevaagd in Champions League: 9-0

31-10-2018 21:15
65

Ajax Vrouwen is in de Champions League-return tegen Olympique Lyon compleet weggevaagd. De titelverdediger uit Frankrijk was met liefst 9-0 te sterk voor de Amsterdamse ploeg.

De verhoudingen in Lyon tekenden zich al vroeg af. Na 22 minuten stond de thuisploeg op een 4-0 voorsprong. Delphine Cascarino (tweemaal), Wendie Renard en Mbock Bathy waren trefzeker. Ajax haalde met die stand de rust, maar in de tweede helft regende het weer doelpunten.

Ada Hegerberg kopte raak uit een corner, Bathy maakte haar tweede, Amel Majri zette de 7-0 op het scorebord, Bathy scoorde nóg een keer en Lucy Bronze tekende voor het slotakkoord: 9-0. Shanice van de Sanden viel na 61 minuten in bij Lyon.

Ajax verloor twee weken geleden de heenwedstrijd tegen Lyon al met 0-4. De kampioen van Nederland, die zich nog nooit had geplaatst voor de tweede ronde van de Champions League, trad in Frankrijk met vier Oranje-internationals aan: Lize Kop, Liza van der Most, Kika van Es en Ellen Jansen.