Ik zie in Europa geen andere verdediger die zo jong al zo goed is als Matthijs

"Ik zie in Europa geen andere verdediger die zo jong al zo goed is als Matthijs"

Gepubliceerd: zaterdag 17 november 2018 om 18:10za 17-11-2018 om 18:10

Matthijs de Ligt bleef vrijdagavond in De Kuip ook tegen de topspitsen van Frankrijk overeind. John Heitinga ziet dat de negentienjarige verdediger van Ajax en het Nederlands elftal hard op weg is naar de absolute top.

"Ik zie in Europa geen andere verdediger die zo jong al zo goed is als Matthijs", stelt Heitinga in gesprek met NU.nl. "Natuurlijk zal hij best nog een keer een foutje maken, maar hij weet precies wat hij wel en niet kan. In Nederland is verdedigen soms een vies woord. Maar goed verdedigen is een vak en er zijn er maar weinig die dat echt goed beheersen."

"Je hebt talenten en je hebt toptalenten. Matthijs hoort in die laatste categorie", vervolgt de oud-international zijn lofzang. "Hij heeft heel veel voorwaarden om de wereldtop te halen. Op jonge leeftijd is hij fysiek al enorm sterk, maar hij kan ook enorm goed voetballen. Bovendien heeft hij het vermogen om heel kritisch en realistisch naar zichzelf te kijken."

Daarnaast heeft De Ligt 'dat onoverwinnelijke', meent Heitinga. "Ik zag hem tegen Benfica een keer juichen met twee gebalde vuisten na een belangrijke verdedigende actie. Dat doen Chiellini en Ramos ook weleens, maar je ziet het eigenlijk nooit bij een Nederlandse verdediger."

Poll

Wordt De Ligt absolute wereldklasse?

(3738 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws