Van der Vaart reageert op video Memphis: Dit is natuurlijk verschrikkelijk

Van der Vaart reageert op video Memphis: "Dit is natuurlijk verschrikkelijk"

25-11-2018 22:21
62

Aan tafel bij Studio Voetbal zijn de meningen verdeeld over de rapvideo die Memphis Depay zondagmiddag online heeft gezet. In de video is te zien hoe de Oranje-international een sigaar opsteekt en viert dat hij vijf miljoen volgers heeft op Instagram.

"Misschien is het een generatiekloof, maar dit is natuurlijk verschrikkelijk", zegt Rafael van der Vaart. "Dat er ook niemand is die zegt: niet doen. Waarom? Hij is zo fantastisch bezig. Iedereen in Nederland houdt van hem."

Willem Vissers van de Volkskrant deelt de mening van Van der Vaart niet. "Verrassend is het niet, want hij is ontzettend actief op Instagram. Ik vind dat iedereen het zelf moet weten. Ik probeer hem te beoordelen op zijn spel. Als dat goed is, vind ik het best. De rest moet hij zelf weten. Die sigaar had van mij niet gehoeven, al hou ik wel van sigaren. Hij rapt ook en vermengt dat hier tot een filmpje. Ik vind het allemaal niet zo erg."

Pierre van Hooijdonk sluit zich aan bij Van der Vaart. "Ik vind het een beetje jammer. Je bent profvoetballer. Dát is jouw job." PEC Zwolle-trainer John van 't Schip laat in het midden wat hij ervan vindt. "Memphis heeft het al eerder gedaan. Het is een hobby naast het voetballen en misschien een hobby waar hij verder in wil. Het ziet er allemaal heel professioneel uit. Ik denk dat Will Smith er jaloers op is."