Jans verklaart vertrek en quote Pippi Langkous: 'Dat is bij mij niet het geval'

Jans verklaart vertrek en quote Pippi Langkous: 'Dat is bij mij niet het geval'

17-12-2018 15:59
19

Ron Jans voelt zich niet helemaal lekker bij zijn functie als technisch manager van FC Groningen. Volgens Jans was het twee maanden geleden al bekend dat hij zou vertrekken bij de Trots van het Noorden.

Dat verklaart hij op de website van FC Groningen. "Vanaf januari had ik twijfels, in mei had ik grote twijfels. Dat heb ik toen ook bij Hans Nijland aangegeven. Ergens in de loop van het seizoen zijn die twijfels eigenlijk omgeslagen in een gevoel van: dit is niet goed voor de club en niet goed voor mij", aldus Jans.

Hij stelt dat het bij de club al even bekend is dat hij vertrekt. "Het is intern al een maand of twee bij de directie en de raad van commissarissen bekend, maar ik heb het aan de club overgelaten wanneer het naar buiten gebracht zou worden. En dat is vandaag", vervolgt hij.

Jans verklaarde eerder maandag al dat hij zich niet helemaal lekker voelde in zijn rol. "Ik doe het nu anderhalf jaar. Ik ben er echt enthousiast en onbevangen ingevlogen. Zoals de grote filosoof Pippi Langkous zei: Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan", aldus de bestuurder.

Dat bleek uiteindelijk niet het geval. "Deze baan zit mij niet als gegoten en dan ben je niet helemaal jezelf. Je moet als technisch manager iemand hebben die de jas helemaal goed zit. Dat is bij mij niet het geval."