'Ruim twee ton extra genoeg voor Willem II, Sol gaat miljoen per jaar verdienen'

'Ruim twee ton extra genoeg voor Willem II, Sol gaat miljoen per jaar verdienen'

Gepubliceerd: woensdag 16 januari 2019 om 07:58wo 16-01-2019 om 07:58

Laatste update: woensdag 16 januari 2019 om 08:25wo 16-01-2019 om 08:25

Willem II zal inclusief bonussen 3,5 miljoen euro incasseren voor topschutter Fran Sol, melden het Brabants Dagblad en De Telegraaf woensdagochtend. De Tricolores weigerden maandagavond nog een bod van 3,25 miljoen euro van Dinamo Kiev, maar gingen een dag later wél akkoord met de 250 duizend euro extra.

Volgens het BD kreeg Willem II diep in de nacht van maandag op dinsdag bericht uit Kiev. De nummer twee van Oekraïne bleek toch bereid om zijn bod te verhogen naar 3,5 miljoen euro, waarna de deal snel rond was. Sol gaat deze week een vijfjarig contract ondertekenen, waarna een verachtvoudiging van zijn salaris een feit is. Waar de Spanjaard in Willem II nog een maandsalaris had van tienduizend euro (120 duizend per jaar, red.), gaat hij bij zijn nieuwe club één miljoen per jaar opstrijken. Zijn familie is hierdoor in één klap verlost van mogelijke financiële zorgen.

De topschutter nam dinsdag afscheid van de overige Willem II-spelers, die gemengde gevoelens overhouden aan de transfer. De Tilburgse selectie gunt Sol zijn transfer, maar beseft dat de Spanjaard niet zomaar te vervangen is. "Door zijn doelpunten maar vooral ook door zijn persoonlijkheid is Sol een belangrijke speler geweest voor Willem II. Lastig te vervangen", verwoordt captain Jordens Peters in gesprek met het BD.

Op zakelijk gebied heeft Willem II echter een gouden slag geslagen: Sol kwam in de zomer van 2016 immers transfervrij naar Tilburg. Toenmalig Willem II-scout Roland Vroomans, tegenwoordig in dienst van PSV, beval Sol destijds aan en denkt dat de Spanjaard een wijze beslissing heeft genomen door naar Kiev te vertrekken. "Een geweldige kans. Elk jaar Europees voetbal en zich op het persoonlijk vlak binnen spelen. Dan heb je het goed gedaan", vertelt hij aan het BD. "Of hij het gered had bij een Nederlandse topclub, valt te betwijfelen."

Lees ook: 'Willem II gebruikt deel van Sol-opbrengst voor Griekse buitenspeler (20)'

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Dinamo Kiev een goede club voor Sol?

Ja
44%
Nee
56%
(5893 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws