Heraclied: 'Niemand haalde het in zijn hoofd ruzie te maken met Zlatan'

Heraclied: 'Niemand haalde het in zijn hoofd ruzie te maken met Zlatan'

Gepubliceerd: woensdag 16 januari 2019 om 11:52wo 16-01-2019 om 11:52

Alexander Merkel is blij met zijn plekje bij Heracles Almelo. De voormalig AC Milan-speler speelde in Italië samen met spelers van wereldklasse en denkt dan ook met plezier terug aan zijn tijd bij de Rossoneri.

Merkel ging al op jonge leeftijd het avontuur aan in Milaan. "Ik was nog heel jong en bovendien nog nooit zonder mijn ouders in het buitenland geweest. Maar ja, AC Milan... Zeg daar maar eens nee tegen. Het was én is de grootste club van Italië", vertelt Merkel tegen Voetbal International. "Ondanks alle twijfels kon ik niet weigeren."

"Als ik speelde, had ik eigenlijk altijd een basisplaats. Ik was de gelukkigste man op aarde. Ik stond met allemaal wereldsterren op het veld, maar dat besefte ik helemaal niet", vervolgt Merkel. "Natuurlijk is er een zekere hiërarchie, zo haalde niemand het in zijn hoofd ruzie te maken met Zlatan. Ik had veel respect voor mijn ploeggenoten, maar wilde me tegelijkertijd elke dag bewijzen."

Voor advies ging Merkel in zijn AC Milan-tijd vaak naar Mark van Bommel of Clarence Seedorf. "Ik sprak veel met Van Bommel. We konden Duits praten en woonden praktisch in hetzelfde appartementencomplex. Verder had je natuurlijk Seedorf, een mentor voor alle jonge spelers."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws