'Groningen is een fantastische club, maar in Gent kon ik drie keer meer verdienen'

'Groningen is een fantastische club, maar in Gent kon ik drie keer meer verdienen'

Gepubliceerd: woensdag 16 januari 2019 om 13:32wo 16-01-2019 om 13:32

Laatste update: woensdag 16 januari 2019 om 14:19wo 16-01-2019 om 14:19

FC Groningen-verdediger Mike te Wierik had afgelopen zomer maar wat graag een transfer gemaakt naar België. AA Gent was nadrukkelijk in de markt voor hem. Groningen werkte echter niet mee aan een overstap naar de Jupiler Pro League. 

"Hoe goed ik het hier ook naar mijn zin heb, want Groningen is een fantastische club, ik had die stap graag gemaakt. Sportief was ik erop vooruitgegaan en ook financieel had ik me aanzienlijk kunnen verbeteren. Of ik twee keer zoveel had kunnen verdienen? Misschien wel drie keer zoveel", blikt Groningen-aanvoerder Te Wierik terug met Voetbal International. 

"AA Gent wilde me echt heel graag hebben. Het heeft een aantal keer een bod uitgebracht, maar FC Groningen heeft nooit een bedrag genoemd waarvoor het me wilde verkopen. Dat was frustrerend, want dan kom je misschien ergens halverwege uit."

Groningen-directeur Hans Nijland blokkeerde de deal. "Hij begreep het volledig dat ik die stap graag wilde maken en het was ook niet zo dat hij me de transfer niet gunde, maar FC Groningen had geen vervanger voor mij en daarom, zei hij, kunnen we je niet laten gaan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws