Sol niet naar Feyenoord: 'Hij zal wel voor de knikkers gekozen hebben'

Sol niet naar Feyenoord: 'Hij zal wel voor de knikkers gekozen hebben'

Gepubliceerd: zaterdag 19 januari 2019 om 10:18za 19-01-2019 om 10:18

Jan Boskamp vindt het jammer dat Fran Sol niet naar Feyenoord is gekomen. In plaats van een grote stap in de Eredivisie, koos de Spaanse spits voor een lucratieve transfer naar Dinamo Kiev.

Sol leek begin dit seizoen op weg naar Feyenoord, want bij RTV Rijnmond werd gemeld dat hij als mogelijke vervanger van Nicolai Jörgensen moest dienen. "De geruchten zijn dat één en ander al voorgekookt is. Mocht Jörgensen komende winter vertrekken, dan maakt Fran Sol de overstap naar Feyenoord", zei Feyenoord-watcher Ruud van Os bij FC Rijnmond.

Uiteindelijk is het niet Feyenoord geworden. "Ik vind dat wel jammer, ja", reageert Boskamp bij Veronica Inside. "Hij zal wel voor de knikkers (geld, red.) gekozen hebben. Sol had echt gepast bij Feyenoord. Niet dat het een wereldtopper is, maar hij had er wel een stuk of twintig ingeschoten bij wijze van spreken. Van Persie stopt na dit seizoen. Je had de ideale vervanger."

Boskamp dacht dat Renato Tapia een eventuele rol zou spelen in een transfer van Sol naar Feyenoord. Tapia maakt het seizoen op huurbasis af bij Willem ll. "Met de kans dat Sol zou komen, maar spijtig genoeg komt hij niet."

Johan Derksen vraagt zich af of Sol het waar kan maken in Oekraïne. "Ik denk ook niet dat hij het gaat redden bij zo'n grote club. Dat is het trieste aan deze zaak. Ik gun hem dat geld, want dat is natuurlijk goed. De Nederlandse competitie is ideaal voor hem. Als er miljoenen lonken is dat niet relevant. Dan denkt dat soort jongens daar niet bij na. Ik kan dat ook begrijpen."

Ook René van der Gijp laat zich horen. "Hij komt in alles tekort. Hij komt lengte tekort, snelheid en kracht. Voor Nederland is hij ideaal. Jij denkt toch niet dat hij daar in Oekraïne ooit nog een kopduel gaat winnen? Die verdedigers zijn allemaal 2 meter 17."

Lees ook: Sol neemt afscheid met videoboodschap: 'Dit is geen voorgoed vaarwel'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Eens met Boskamp?

(1633 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws