'De Jong en drie spelers ziek: griepvirus in selectie De Graafschap'

'De Jong en drie spelers ziek: griepvirus in selectie De Graafschap'

07-02-2019 19:31
33

De selectie van De Graafschap wordt momenteel geteisterd door een griepvirus. Daardoor trainden de Doetinchemmers donderdag met een kleinere ploeg dan normaal, meldt Omroep Gelderland.

Drie spelers waren er niet bij op de training en ook trainer Henk de Jong was ziek. Javier Vet, Stef Nijland en Lars Nieuwpoort zitten momenteel thuis met griep. Het is niet duidelijk of het trio aankomende zaterdag van de partij kan zijn. De Graafschap speelt dan een uitwedstrijd bij Feyenoord. 

De Graafschap begon het Eredivisie-seizoen uitstekend met een knappe zege op Feyenoord. Inmiddels staat de ploeg van De Jong op de zeventiende plaats in de Eredivisie. De Jong verzekerde maandag bij Veronica Inside dat De Graafschap niet degradeert. "We gaan nog heel veel thuiswedstrijden spelen. We hebben er een aantal goede jongens bij waar we beter van zijn geworden."

"De koppen hebben we voor, we hebben toch wat klapjes gehad. Het stadion zit vol, al is dat te klein, hoe raar het ook klinkt. Je moet er een keer twee of drie jaar inblijven, dat zou voor ons heel mooi zijn."