Van der Vaart: 'Als je hem wisselt, heb je een week lang een probleem bij Ajax'

Van der Vaart: 'Als je hem wisselt, heb je een week lang een probleem bij Ajax'

18-02-2019 07:10 Laatste update: 07:16
109

Pierre van Hooijdonk ziet een verschil tussen Mark van Bommel en Erik ten Hag. De PSV-trainer is de 'echte baas' in Eindhoven, terwijl hij twijfelt aan de leidinggevende capaciteiten van de Ajax-coach.

"Mark van Bommel durft impopulaire maatregelen te nemen. Dat spreekt mij enorm aan", zegt Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. "Hij is de absolute baas bij PSV, daar twijfelt niemand aan. Ik denk dat er over de rol van Erik ten Hag als baas bij Ajax wel getwijfeld wordt. In ieder geval door mij."

De oud-international komt met een voorbeeld. "Gastón Pereiro scoort en Van Bommel wisselt hem. Terwijl het een ongeschreven regel is om iemand die heeft gescoord te laten staan." Van Hooijdonk ziet Ten Hag juist schipperen. "Hij haalde tegen NAC Dusan Tadic eraf bij een 4-0 stand. Dat is makkelijk, dan vindt niemand het een probleem om gewisseld te worden."

Rafael van der Vaart is het eens met Van Hooijdonk. "Dat zie je ook aan de wissels van Donny van de Beek. Hij heeft zich teruggeknokt, is de motor van Ajax, maar wordt vaak eruit gehaald. Dat is de makkelijkste keuze voor een trainer. Als je Hakim Ziyech wisselt, heb je een week lang een probleem. Tadic hetzelfde."