AZ'er Vejinovic duikt verrassend op in Polen: Een heel ervaren speler

AZ'er Vejinovic duikt verrassend op in Polen: "Een heel ervaren speler"

28-02-2019 20:53 Laatste update: 21:47
25

Marko Vejinovic speelt de rest van het seizoen in Polen. AZ heeft de overbodige middenvelder verhuurd aan Arka Gdynia, de nummer twaalf van de Ekstraklasa.

De Poolse club heeft de transfer van Vejinovic al wereldkundig gemaakt. AZ heeft nog niets naar buiten gebracht. Vejinovic maakte vorig seizoen de overstap van Feyenoord naar Alkmaar, maar raakte al snel zwaargeblesseerd. Na zijn terugkeer werd er amper een beroep op hem gedaan. Dit seizoen staat de teller op 88 speelminuten, verdeeld over vier wedstrijden in de competitie. 

"Het halen van een verdedigende middenvelder was een van de twee prioriteiten die we hadden na de transferwindow", legt technisch directeur Piotr Włodarczyk uit op de clubsite van Arka Gdynia. "Marko is een heel ervaren speler en ik hoop dat hij zijn kwaliteiten bij ons kan laten zien."

"Hij traint al volledig mee en heeft geen aanpassingstijd nodig, wat voor ons heel belangrijk was." Met Michal Janota treft Vejinovic een oude bekende die jarenlang in Nederland speelde. Hij kwam uit voor Feyenoord, Excelsior en Go Ahead Eagles. Vanaf 2012 speelt Janota in Polen. Het contract van Vejinovic bij AZ loopt nog tot 2021.