'Barcelona heeft totale controle en nadert akkoord over megadeal met Ajax'

'Barcelona heeft totale controle en nadert akkoord over megadeal met Ajax'

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 13:10wo 17-04-2019 om 13:10

FC Barcelona nadert een akkoord voor de komst van Matthijs de Ligt. Dat meldt ESPN. Naar verluidt maakt niemand in Camp Nou zich nog zorgen over het mislopen van de negentienjarige Ajax-aanvoerder.

Barcelona heeft volgens ESPN de situatie 'onder controle'. Het medium baseert zich op bronnen binnen de Catalaanse club. Het zou een verrassing zijn als de miljoenendeal niét over de streep wordt getrokken. Ook Juventus, Bayern München en Manchester City azen op De Ligt, maar de verdediger van Ajax lijkt een voorkeur te hebben voor Barça.

Lees ook: Champions League-inkomsten Ajax stijgen door succes naar bijna 100 miljoen

Het is geen geheim dat Mino Raiola, die de zakelijke belangen van De Ligt behartigt, een moeizame relatie heeft met de clubleiding van Barcelona. De grootmacht staat echter in nauw contact met Raiola en schijnt niet meer te twijfelen over het doorgaan van de transfer. De Ligt kan in Barcelona weer ploeggenoot van Frenkie de Jong worden.

Barça is naar verluidt bereid om voor De Ligt hetzelfde bedrag te betalen als eerder dit seizoen voor De Jong. De Ajax-middenvelder (21) kostte 75 miljoen euro. De transfersom kan door bonussen oplopen naar 86 miljoen euro. Omdat Ajax nog volop in de race is in de Champions League, Eredivisie en KNVB wacht Barcelona voorlopig nog geduldig op zijn beurt.

De Ligt was dinsdagavond matchwinner in de return tegen Juventus in de kwartfinale van de Champions League. Hij kopte in de tweede helft de 1-2 binnen, waardoor Ajax zich ten koste van de Italianen plaatste voor de halve finale.

Lees ook: Barcelona-voorzitter: 'Het lijkt erop dat Matthijs de Ligt op de markt is'

Poll

Gaat De Ligt meteen een basisplaats opeisen bij Barcelona?

(11242 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws