De Graafschap niet akkoord: Misschien moeten we toch de zondag laten staan

De Graafschap niet akkoord: "Misschien moeten we toch de zondag laten staan"

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 14:40wo 17-04-2019 om 14:40

De Eredivisie-ontmoeting tussen De Graafschap en Ajax van zondag 28 april wordt een hoofdpijndossier voor alle betrokken partijen. Een overleg tussen de twee clubs en de KNVB over het verzetten van het duel heeft woensdag niets opgeleverd. 

Graafschap-directeur Hans Martijn Ostendorp laat dat weten aan Omroep Gelderland. Om Ajax tegemoet te komen en zich optimaal te laten voorbereiden op de halve finale van de Champions League, wil de KNVB de clash op De Vijverberg twee dagen naar voren halen en op vrijdag de 26 af laten werken. Die dag komt De Graafschap juist helemaal niet goed uit. Dat komt onder meer omdat vrijdagavond Koningsnacht is.

"Het is onmogelijk om de veiligheid in het stadion te garanderen tijdens zo'n belangrijke wedstrijd omdat we niet genoeg medewerkers hebben", aldus Ostendorp. Vrijdagmiddag is inmiddels ook geopperd. "Maar dat is al helemaal geen optie. Voetbal speel je voor de supporters. Mensen werken, kinderen gaan naar school. Dat is dus niet wat we willen."

Woensdagmiddag is hoog overleg gevoerd. "Maar een oplossing hebben we niet gevonden. Misschien moeten we toch de zondag laten staan, daarover hebben we snel weer contact. Met onze partners is het voor vrijdag in elk geval niet op te lossen."

"Wij hebben best begrip voor Ajax. Zij staan ook voor een onmogelijkheid. Natuurlijk zijn we trots op de prestaties van Ajax. Maar de omstandigheden maken het onmogelijk op dit moment."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws