'Vreemde kerel' Ten Hag: 'In het begin kwamen spelers en stafleden bij me klagen'

'Vreemde kerel' Ten Hag: 'In het begin kwamen spelers en stafleden bij me klagen'

30-04-2019 08:04 Laatste update: 15:38
27

Ajax-trainer Erik ten Hag maakt dit seizoen furore in Europa, maar heeft de nodige scepsis moeten overwinnen. De 49-jarige Tukker was tussen 2015 en 2017 actief als trainer van FC Utrecht, dat even moest wennen aan zijn nieuwe trainer.

Huidig NEC-directeur Wilco van Schaik haalde Ten Hag naar De Galgenwaard. "Hij wilde dingen veranderen, ook bij zijn staf. Hij is heel dominant aanwezig om zijn visie te integreren. Met de nodige weerstand en met impopulaire maatregelen", blik de voormalig voetbalcommentator terug in gesprek met de NOS. Van Schaik merkte dat sommigen de trainer een 'vreemde kerel' vonden. "Ik heb in het begin ook meegemaakt dat spelers en mensen van de staf bij me kwamen klagen. Maar elke speler is onder Ten Hag meer waard geworden bij FC Utrecht."

Inmiddels is de trainer bezig met een historische Champions League-campagne. Een toptransfer lijkt dan ook een kwestie van tijd voor Ten Hag, maar Van Schaik denkt dat hij beter nog een paar seizoenen bij Ajax kan blijven. "Bij Ajax wordt dat een mooie uitdaging voor hem. Hij moet nog twee of drie jaar doorgaan en dan zullen er nog grotere clubs komen", aldus de NEC-directeur, die een 'interessante zomer' voorziet. "Er gaan vier à vijf spelers weg. Bij Utrecht was dat na het eerste seizoen ook zo en daar zijn we uitstekend doorgekomen."