Bosz zag dat Frenkie de Jong 'bijzonder' is: 'Dan dacht je wel: Jezus Frenkie'

Bosz zag dat Frenkie de Jong 'bijzonder' is: 'Dan dacht je wel: Jezus Frenkie'

30-04-2019 21:00 Laatste update: 21:05
1

Peter Bosz is enigszins verrast door de enorme ontwikkeling die Frenkie de Jong heeft doorgemaakt. De 21-jarige middenvelder was twee jaar geleden nog bankzitter, toen de Amsterdammers onder leiding van Bosz in de finale van de Europa League stonden.

"Ik had niet verwacht dat hij zó snel, zó goed zou zijn", zegt Bosz tegen FOX Sports. "Dat hij een heel bijzondere voetballer is, dat vond ik ook wel. Dat merkte je met name op trainingen als hij de tegenstander moest spelen. Dan liep hij weleens in zijn eentje drie, vier man van ons voorbij. Dan dacht je wel: Jezus Frenkie, dit doet een tegenstander in een wedstrijd ook niet. Maar dan zie je natuurlijk wel zijn kwaliteit."

Matthijs de Ligt stond destijds tegen Manchester United (0-2) al wel in de basis. "Ongelooflijk. Dat is een jongen die je bij iedere topclub kunt neerzetten. Boem, en hij staat er. Zo zijn er wel meer jongens die een enorme ontwikkeling hebben doorgemaakt", aldus Bosz. "En dan noem je nog niet eens Tagliafico. Die heeft iets in het elftal gebracht dat ze nog niet hadden. Goed voetballen konden ze wel, maar hij brengt ook een bepaalde onverzettelijkheid in het elftal. Dat is wel bijzonder."

Inmiddels lonkt voor Ajax de Champions League-finale. De laatste horde op weg naar Madrid heet Tottenham Hotspur. "Het is geen gelopen wedstrijd. Ik denk dat Ajax een goede kans heeft, maar ze zullen er keihard voor moeten werken. Ze zullen net zo'n hoog niveau als tegen Real Madrid en Juventus moeten halen."