FC Groningen verrast en kiest voor 'supertrotse' Poldervaart naast Buijs

FC Groningen verrast en kiest voor 'supertrotse' Poldervaart naast Buijs

Gepubliceerd: vrijdag 24 mei 2019 om 10:08vr 24-05-2019 om 10:08

Laatste update: vrijdag 24 mei 2019 om 10:17vr 24-05-2019 om 10:17

Adrie Poldervaart gaat aan de slag als assistent-trainer bij FC Groningen. De nummer acht van de Eredivisie maakt het verrassende nieuws vrijdagochtend bekend via de officiële kanalen. Ook Alfons Arts heeft een aanstelling gekregen.

De 48-jarige Poldervaart wordt de eerste assistent van hoofdtrainer Danny Buijs. In deze rol is hij de opvolger van Hennie Spijkerman, die bezig is aan zijn laatste weken in Groningen. Poldervaart heeft zijn handtekening gezet onder een éénjarig contract. Hij stapte begin april op bij Excelsior, waar hij meer dan 25 jaar in dienst was. Eerst als fysiotherapeut en sinds de zomer van 2018 als hoofdtrainer.

Groningen zocht een assistent-trainer die 'complementair' is aan de technische staf van volgend seizoen, aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus. "Al snel kwam hierbij de naam van Adrie Poldervaart bovendrijven", vertelt hij. Met Poldervaart zijn 'meerdere intensieve en indringende gesprekken gevoerd'. "Daarbij zijn wij ervan overtuigd geraakt dat Adrie de staf op een goede manier kan aanvullen en beter maken."

Poldervaart is 'supertrots' dat hij aan de slag gaat bij Groningen. Dat hij anderhalve maand geleden nog hoofdtrainer was van Excelsior, vindt hij niet interessant. "Ik snap de reactie van mensen die de stap van hoofdtrainer bij Excelsior naar assistent bij FC Groningen opmerkelijk vinden, maar ik heb nooit aan carrièreplanning gedaan. Ik wil werken met mensen die iets willen leren en er vol voor gaan."

Ook Arts is toegevoegd aan de technische staf van de eerste selectie. Hij was de afgelopen seizoenen trainer van FC Groningen O23. Arts is de opvolger van Peter Hoekstra. Het aflopende contract van de vijfvoudig Oranje-international wordt niet verlengd.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws