De Jong treft crisis aan in Barcelona: 'Vicevoorzitter en TD dienen ontslag in'

De Jong treft crisis aan in Barcelona: 'Vicevoorzitter en TD dienen ontslag in'

04-07-2019 17:55
49

FC Barcelona bevindt zich in een bestuurlijke crisis. Vicevoorzitter Jordi Mestre is woensdag opgestapt bij de Catalaanse club en donderdag diende technisch directeur Pep Segura ook zijn ontslag in bij president Josep Maria Bartomeu.

Het was de bedoeling dat Mestre zaterdag de presentatie van Frenkie de Jong in goede banen zou leiden, maar dat zal nu niet gaan gebeuren. De vicevoorzitter kon zich niet vinden in de lijn van zijn medebestuurders. Bartomeu zal de presentatie van de middenvelder uit Arkel nu bijwonen.

Het aftreden van Segura, de man die De Jong naar Barcelona haalde, hangt samen met het vertrek van Mestre. Beide mannen stonden aan dezelfde kant en volgens Mundo Deportivo, dat bovenop het nieuws zit in Catalonië, ook lijnrecht tegenover voorzitter en president Bartomeu.

MD schrijft verder dat Bartomeu geen nieuwe bestuurders zal aanstellen en dat hij zelf ook de rol van vicepresident op zich neemt. Dat deed hij eerder ook al toen de financieel onderdirecteur van de Catalanen vertrok bij de club. Bartomeu is dus nu op meerdere functies actief bij de Catalanen en het lijkt er op dat hij de situatie ook wil houden zoals die is.