Ziyech en Onana breken vakantie af voor Ajax: 'Ze hebben me gebeld'

Ziyech en Onana breken vakantie af voor Ajax: 'Ze hebben me gebeld'

Gepubliceerd: maandag 22 juli 2019 om 21:45ma 22-07-2019 om 21:45

Hakim Ziyech en André Onana hadden nog vakantie, maar zijn op eigen verzoek weer aangesloten bij de selectie van Ajax. Trainer Erik ten Hag kreeg zondag een belletje van het duo, dat dolgraag weer wil beginnen.

Ziyech en Onana waren met hun land actief op de Afrika Cup, waardoor voor hen de voorbereiding op het nieuwe seizoen later begint dan voor de meeste Ajacieden. De twee zijn blijkbaar zo gemotiveerd dat ze hun vakantie eerder hebben afgebroken om zich te melden.

"Het mooie is dat ze me allebei gebeld hebben. Ze hadden nog even vakantie, maar ze hebben er zin an", zegt Ten Hag tegen Ziggo Sport. "Hakim is vandaag al begonnen, André begint morgen. Ze hebben er zin in en zijn gemotiveerd. We gaan weer beginnen."

Ajax verloor maandagavond de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding met 1-2 van Panathinaikos. Ten Hag is absoluut niet tevreden met de manier waarop er gespeeld is. "Ik vroeg of ze in slaap waren gevallen in de rust. In de rust heb ik gezegd dat we de wedstrijd neutraal moesten houden. We laten ons foppen door een ingooi en een counter. Dan loop je achter de feiten aan. Dat mag niet gebeuren. In de tweede helft was het exact hetzelfde verhaal. Dat moet een belangrijke les zijn."

Ondanks dat de meeste spelers van vorig seizoen er nog zijn, begint Ajax 'weer van vooraf aan'. "Dan moet je toch wat alerter zijn. Dat betekent dat je elkaar scherp moet houden en moet coachen en de afspraken na moet komen. Dat deden we in beide situaties niet." 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws